منتديات نور الاسلام الطبية
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه معنا تجد كل ما تحب
منتديات نور الاسلام الطبية
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه معنا تجد كل ما تحب
منتديات نور الاسلام الطبية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى طبى اسلامى مختص بكل مجالات الحياة
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولجالب المواضيع

 

 موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 8:49 am

انا حبيت ااقدم ليكم موسوعه

وان شاء الله كل يوم هتكون فى وصفات جديده

سهله خالص بأذن الله

علشان نعلم المبتدئين الطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 8:56 am

تعالوا نبتدى اول درس

1\ الارز بالشعيريه


المقادير:

كوب ارز

ربع كوب شعيريه

كوب ماء

معلقة سمنة او زيت

الطريقة:

نجيب السمنة او الزيت ونسخنهم وبعدين نحط بعدها الشعيريه لحد مالونها يبقى ذهبى وبعدين نحط عليهم المياه لحد ماتغلى وبعدين نحط عليهم الرز واول ماالمياه تغلى والميه تقل على وش الرز نوطى خالص النار علشان يتردد

وبس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 8:59 am

\ الارز الابيض "ارز السمك المشوى"

المقادير:


ا كوب ارض ابيض
1 كوب ماء
معلقة صغيرة ممسوحة ملح
2 معلقة زيت

الطريقه:

نسخن الزيت فى الحله

نضيف المياه على الزيت بعد ماسخن ......ونحط عليه الملح ونسيبه يغلى.....ونكون غسلنا الرز ....وصفيناه....ونضيف الرز للمياه بعد ماتغلى واول ماالرز يشرب المياه نوطى عليه النار يتردد لحد مايستوى


وبالهنا والشفاموسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره He
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 9:00 am

3\ الارز الاحمر"ارز السمك المقلى"

المقادير/

1 كوب ارز
بصله صغيره
معلقة صغيرة ممسوحه ملح
طماطميه
1 كوب ماء
2 معلقة زيت

الطريقه:

نقطع البصله حتت صغيرة او نبشرها ونحمرها فى الزيت لحد مايكون لونها ذهبى فاتح وبعدين نكب عليه المياه والملح ونسبهم يغلوا وبعدين نحط عليهم الرز ونكون قطعنا الطماطم 4 قطع ونسبهم يغلوا واول ما المياه تقل على الرز نوطى النار خالص ونسيبه يتردد

وبالهنا والشفاء

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 9:02 am

3\ الارز الاحمر"ارز السمك المقلى"

المقادير/

1 كوب ارز
بصله صغيره
معلقة صغيرة ممسوحه ملح
طماطميه
1 كوب ماء
2 معلقة زيت

الطريقه:

نقطع البصله حتت صغيرة او نبشرها ونحمرها فى الزيت لحد مايكون لونها ذهبى فاتح وبعدين نكب عليه المياه والملح ونسبهم يغلوا وبعدين نحط عليهم الرز ونكون قطعنا الطماطم 4 قطع ونسبهم يغلوا واول ما المياه تقل على الرز نوطى النار خالص ونسيبه يتردد

وبالهنا والشفاء

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 9:04 am

4\ الارز المعمر المصرى

بطريقتى انا موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Lol بس رائع بجد

المقادير:

2 كوب ارز ابيض
2 كوب لبن
1 كوب شوربه
معلقه كبيرة ممسوحه ملح
2 معلقة قشطة
1 كوب زبادى"وده السر"موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Lol
1 معلقة سمن بلدى

1/2 فرخة مسلوقة نص سوا


الطريقة:

نغلى اللبن مع الشوربه ونحطلهم الملح ونطفى عليهم....وبعدين نغسل الارز....ونحط نص الارز فى الطاجن...وبعدين الفراخ..وبعدين نحط باقى الارز على الفراخ.... ونضيف عليهم اللبن والشوربه ....ونحط عليهم معلقة قشطة...و1/2معلقة السمنه......ونسيبه فيه كده 1/2 ساعه ...طبعا مش على على النار

وبعدين ناخدهم وندخلهم الفرن ...واول مايبدا يغلى نوطى الفرن علشان يتردد

نكون بقى احنا برة فى كوب كبير حطينا كوب الزبادى على معلقة القشطة الباقيه ونص معلقة السمنه البلدى ونضربهم كده بالشوكه ولما نلاقى الارز استوى نحط على وشة الكوبايه اللى عملناها الزبادى بالقشطة ونشغل الشوايه علشان وشه يحمر

وبالهنا والشفا موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Lol


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 9:06 am

5/كفته مشويه بالفرن

بطريقه الى حد ما سهله موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Lol

المقادير

نصف كيلو لحمة مفرومة


شوية بقدونس ناعمين

بصلة ونصف مبشورة

ملعقتين بقسماط

بصلتين كبار مقطعين حلقات

ملعقة صغيرة ملح وشوية فلفل اسود وشوية بهارات على شوية ارفة ناعمة

ملعقة سمنة

ملعقتين زيت لدهن الصينية


الطريقة :

توضع اللحمة المفرومة فى طبق غويط ونبشر عليها البصل وبعدين نضع كل البهارات والسمن والبقدونس و البقسماط
ونقلبها بيدينا جيدا

وبعدين نصبعها على يد معلقة ونكون مجهزين الصينية مدهونة بالزيت ومتقطع عليها حلقات البصل






وبعدين ندخلها الفرن فى الرف الوسط وتكون النار وسط يعنى مش عالية ومش حرارتها قليلة وسط

وبعد ما تنزل المية بتاعتها وتستوى ممكن تشغلى الشواية من فوق كى يحمر و شها

وتكونىولعتى فحمه على النار اول ما تطلعى الكفتة حطى الفحم فى النص وعليه نقطتين زيت وغطيها بأى غطا علشان تبقى اللكفته

بريحة الفحم.





ملحوظة


اثناء وهى فى الفرن

ممكن تحضرى سلطة طحينة وسلطة زبادى بالخيار والنعناع

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 9:12 am

6\ مكرونة بصلصة الطماطم

المقادير :

1 كيس مكرونة
2 لتر ماء
2معلقة ملح
1/ 2معلقة فلفل اسمر
5 او 6 حبات طماطم كبيرة
2 معلقة زيت
1/2 بصله صغيرة
2 فص توم
2 معلقة صلصه من البرطمان
1/2 فلفة خضراء


الطريقة :

نغلى المياه بالملح

وبعدين نضيف المكرونة لحد ماتستوى

وبعدين نصفيها ونغسلها بمياه ونصفيها ونحطها على جنب


نيجى بقى للصلصه

نضرب الطماطم فى الخلاط ومعاهم الفلفل الاخضر

وممكن نصفيها وممكن لا...ولو مش هنصفيها نضربها كويس اوى

ونجيب الحله ونحط فيها الزيت ونحمر فيها البصل لحد مايكون لونه ذهبى وبعدين نحطه التوم المفروم ويكون لونهم الاتنين ذهبى ونحط حليهم عصير الطماطم لحد ماالصلصه تتسبك "يعنى ميبقاش فيها مياه خالص وتتركز تحت وتكون تقيله" ولما تتسبك خالص نحطلها معلقة ملح وشوية فلفل اسمر ومعلقتين صلصه معلبه ونقلب ... وبعدين نكب عليهم المكرونة ونقلبها كويس ونوطى النار خاااااااالص ونسبها 10 دقايق ونطفى عليها


وبالهنا والشفا موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Lol
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 9:14 am

8/بالصورطريقة عمل الكبدة الاسكندراني



المقادير/


كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم مدقوق
البهارات شطة ( فلفل حار ) ، كمون ، كسبره ناشفة
فلفل حار أو رومي مقطع شرائح
طماطم مقطعة
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة


الطريقة :


- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح ، و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 1_89_1939_38


- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم المدقوق ونقلبه ثم نضع الكبدة ونقلب و ستظهر فوراً الرائحة الطيبة ، ونخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 2_89_1939_38


موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 3_89_1939_39


موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 4_89_1939_39
و بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيداً حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها.
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 5_89_1939_39
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 664309


بالف هنا


منقوله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 9:16 am

9/ كوسه بالباشميل

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 43101_1208865546


المقادير

1 كيلو كــوسه
1/2 كيلو لحم مفرومه
2 بصله كبــار
1/2 كيلو حليب
7ملاعق دقيق
مقدار زبده
ملح .. فلفل ..
1 بيضه

طريقــة الـتــحـضــير



** نقسم الكوسه بالطول ونقوم بسلقها ...


ومش نهريها في السوى -صفيها من الماء كويس جدا بمصفة




ونشيل اللى جوه الكوسه


البــــشــــامــــيـــل



هنحضر الحله ونحط فيها الزبده .. او سمنه .. او زيت.. لغاية متقدح





** بعدين نحط الدقيق ونقلب



** بعدين نقلب لغايه ميبقى اللون دهبي

بعدين نضيف الحليب شويه شويه ... بالمعلقه الخشب ... او بالمضرب اليدوي

اللحمـــه المفرومه



** نحضر الطاسه ونضع الزيت ... بعدين نحط البصل المفروم


لغايه ميبقى لونه دهبي ...


نضيف اللحمه والبهارات ... لغايه متستوى وتنشف ..


بعدين نضيف الملح


** نحضر الصانيه .. وندهنها بشويه بشاميل
ونبدأ نحط الكوسه

** لغايه منملى الصانيه

** بعدين نحط اللحمه المفرومه

** بعدين نحط طبقة بشاميل ...

**نعيد الموضوع ونحط طبقه كوسه كمان ..

**وبعدين نحط لحمه مفرومه

** بعدين اخر حبه فضلين من البشاميل ... هنضيف عليها البيضه
ونحطهم من على الــوش


** نحطها في الفرن

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 9:27 am

11/التورلي

طريقة عمل التورلي بس بطريقه
تعتبر دايت وخفيف جدا جدا
وطعمه جناااااااااااان
واى حد بيعمل ريجيم هينفع معاه جدا



ياللا نبدا
بسم الله الرحمن الرحيم



أول حاجة انتي بتجيبى اللحمة تقطعيها قطع صغيره جدا جدا جدا
لأننا هنسويها مع الخضار في نفس الوقت




انا هنا استخدمت لحمة موزة
لأن مفيهاش دهون
عايزة اقولكم انها لما بتتعمل بالريش بس طبعا مخلية ومتقطعة قطع صغيره
بتبقا روووووووووعة
بس انا بقيت أعملها بالموزة
علشان مافيهاش دهون





بعد كده نتبل اللحمة بالبصل
والملح والفلفل
طبعا تحطي الملح بتاعك على اد الطبخة كلها





بعد كده هاتي الخضار بتاعك
بعد ماتغسليه كويس قطعيه مكعبات
انا دايما بحط
بطاطس
كوسة
جزر
بسلة
فاصوليا





بعد كده نضيف اللحمة المتبلة
ونقلبهم مع بعض كويس جدا





نجيب عصير الطماطم




نضيفه للخضار بتاعنا



ونقلبهم كلهم مع بعض كويس جدا جدا



نجيب الصواني بتاعتنا
نحط فيها الخضار باللحمة



بعد كده نغطيها بورق الفويل



ندخلها ع الفرن على طوووووووول
لو لاحظتوا مافيهاش سمنة ولا زيت
بس اللحمة علشان نيه وبتستوي مع الخضار
بتديله طعم جناااااااان



المهم
لازم الفرن يكون سخن وعلى أعلى درجة حرارة
خللي الصاجة اللي هتحطي عليها الصينية فوق النار مباشرة
يعني في أول رف من تحت
بعد كده سيبيها حوالي نصف ساعة على درجة الحرارة العالية دي
بعد كده نهدي النار عليها خالص ونسيبها تستوي براحتها
وكل ماتكون محكمة الغلق
هتكون أجمل في الطعم
بتعد في الفرن حوالي من ساعة ونصف لساعتين


وبتكون جميله جدا وخفيفه



منقوووول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 39
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Tamauz

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 25, 2010 9:29 am

12/طريقة عمل الهامبرجر بالصور



المكونات:
مقدار من اللحم المفروم
بيضة واحدة
بقسماط
توابل (اللى تحبيه)



الطريقة:
ضعى اللحم المفروم على منضدة العمل
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 02-hamburger-meat



اضغطى على اللحم و افرديه على المنضدةللقضاء على أى فراغات بداخله
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 03-squished-hamburger-meat



ضعى البيضة فوق اللحم مع التوابل و الفلفل الأحمر
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 04-hamburger-meat-with-ingredients



اخلطى المكونات كلها مع بعض
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 05-begin-mixing



استمرى فى العجن حتى تصبح متماسكة
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 06-knead-meat-with-hands



اضغطى العجينة و افرديها مرة أخرى
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 07-flatten-hamburger-meat-again



رشى عليها مقدار مناسب من البقسماط و تابعى العجن حتى تحسى أنها متماسكة
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 08-cover-with-breadcrumbs



اصنعى كرة عريضة من العجينة الناتجة
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 09-pack-into-a-meat-ball



قسميها بالسكين إلى 4 أجزاء
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 10-divide-into-equal-sections



ثم 8 أجزاء
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 11-divide-again



و اصنعى كرة من كل جزء
استخدمى الورق الشفاف و ضعى عليه الكرات و افرديها قليلا لتحصلى على أقراص
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 13-flatten-into-patties


ثم غطيها بقطعة أخرى
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 14-fold-over-wax-paper


و احفظيه و هو مغطى بالورق فى كيس بلاستيك محكم الغلق
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 15-ziplock-hamburger


موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 16-ziplocked-burgers


للتقديم:
بعد طهو البرجر
يمكنك عمل سندويتش من الكيزر مع شريحة شيدر
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 18-completed-delicious-hamburger


مع شرائح الخيار المخلل و البصل
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 19-best-hamburger-recipes


و أخيرا الكاتشب
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره 20-best-delicious-hamburger-recipes



منقول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
gassan_mqalde
عضو جديد
عضو جديد



الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 60
العمر : 28
تاريخ التسجيل : 02/08/2010
نقاط : 120

موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره Empty
مُساهمةموضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره   موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره I_icon_minitimeالأربعاء أغسطس 04, 2010 10:08 am

رائع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات نور الاسلام الطبية :: منتديات الاسره والمجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى:  
اعلانات نصيه
عقارات 2014 عماله منزليه سماع القران الكريم سوق فرصة الالكترونى حراج
feed
Preview on Feedage: %D9%85%D9%86%D8%AA%D8%AF%D9%8A%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%A8%D9%8A%D9%87 Add to My Yahoo! منتديات نور الاسلام الطبيه Add to Google! منتديات نور الاسلام الطبيه Add to AOL! منتديات نور الاسلام الطبيه Add to MSN منتديات نور الاسلام الطبيه Subscribe in NewsGator Online منتديات نور الاسلام الطبيه
Add to Netvibes منتديات نور الاسلام الطبيه Subscribe in Pakeflakes منتديات نور الاسلام الطبيه Subscribe in Bloglines منتديات نور الاسلام الطبيه Add to Alesti RSS Reader منتديات نور الاسلام الطبيه Add to Windows Live منتديات نور الاسلام الطبيه iPing-it منتديات نور الاسلام الطبيه
Add to Feedage RSS Alerts منتديات نور الاسلام الطبيه