| موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| موضوع: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره الثلاثاء مايو 25, 2010 8:49 am | |
| انا حبيت ااقدم ليكم موسوعه
وان شاء الله كل يوم هتكون فى وصفات جديده
سهله خالص بأذن الله
علشان نعلم المبتدئين الطبخ | |
|
| |
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| موضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره الثلاثاء مايو 25, 2010 8:56 am | |
| تعالوا نبتدى اول درس
1\ الارز بالشعيريه
المقادير:
كوب ارز
ربع كوب شعيريه
كوب ماء
معلقة سمنة او زيت
الطريقة:
نجيب السمنة او الزيت ونسخنهم وبعدين نحط بعدها الشعيريه لحد مالونها يبقى ذهبى وبعدين نحط عليهم المياه لحد ماتغلى وبعدين نحط عليهم الرز واول ماالمياه تغلى والميه تقل على وش الرز نوطى خالص النار علشان يتردد
وبس | |
|
| |
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| |
| |
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| موضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره الثلاثاء مايو 25, 2010 9:00 am | |
| 3\ الارز الاحمر"ارز السمك المقلى"
المقادير/
1 كوب ارز بصله صغيره معلقة صغيرة ممسوحه ملح طماطميه 1 كوب ماء 2 معلقة زيت
الطريقه:
نقطع البصله حتت صغيرة او نبشرها ونحمرها فى الزيت لحد مايكون لونها ذهبى فاتح وبعدين نكب عليه المياه والملح ونسبهم يغلوا وبعدين نحط عليهم الرز ونكون قطعنا الطماطم 4 قطع ونسبهم يغلوا واول ما المياه تقل على الرز نوطى النار خالص ونسيبه يتردد
وبالهنا والشفاء
| |
|
| |
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| موضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره الثلاثاء مايو 25, 2010 9:02 am | |
| 3\ الارز الاحمر"ارز السمك المقلى"
المقادير/
1 كوب ارز بصله صغيره معلقة صغيرة ممسوحه ملح طماطميه 1 كوب ماء 2 معلقة زيت
الطريقه:
نقطع البصله حتت صغيرة او نبشرها ونحمرها فى الزيت لحد مايكون لونها ذهبى فاتح وبعدين نكب عليه المياه والملح ونسبهم يغلوا وبعدين نحط عليهم الرز ونكون قطعنا الطماطم 4 قطع ونسبهم يغلوا واول ما المياه تقل على الرز نوطى النار خالص ونسيبه يتردد
وبالهنا والشفاء
| |
|
| |
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| موضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره الثلاثاء مايو 25, 2010 9:04 am | |
| | |
|
| |
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| موضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره الثلاثاء مايو 25, 2010 9:06 am | |
| 5/كفته مشويه بالفرنبطريقه الى حد ما سهله المقادير
نصف كيلو لحمة مفرومةشوية بقدونس ناعمين
بصلة ونصف مبشورة
ملعقتين بقسماط
بصلتين كبار مقطعين حلقات
ملعقة صغيرة ملح وشوية فلفل اسود وشوية بهارات على شوية ارفة ناعمة
ملعقة سمنة
ملعقتين زيت لدهن الصينية
الطريقة :
توضع اللحمة المفرومة فى طبق غويط ونبشر عليها البصل وبعدين نضع كل البهارات والسمن والبقدونس و البقسماط ونقلبها بيدينا جيدا
وبعدين نصبعها على يد معلقة ونكون مجهزين الصينية مدهونة بالزيت ومتقطع عليها حلقات البصل
وبعدين ندخلها الفرن فى الرف الوسط وتكون النار وسط يعنى مش عالية ومش حرارتها قليلة وسط
وبعد ما تنزل المية بتاعتها وتستوى ممكن تشغلى الشواية من فوق كى يحمر و شها
وتكونىولعتى فحمه على النار اول ما تطلعى الكفتة حطى الفحم فى النص وعليه نقطتين زيت وغطيها بأى غطا علشان تبقى اللكفته
بريحة الفحم.
ملحوظة
اثناء وهى فى الفرن
ممكن تحضرى سلطة طحينة وسلطة زبادى بالخيار والنعناع
وبالهنا والشفا
| |
|
| |
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| |
| |
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| موضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره الثلاثاء مايو 25, 2010 9:14 am | |
| | |
|
| |
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| |
| |
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| موضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره الثلاثاء مايو 25, 2010 9:27 am | |
| 11/التورلي
طريقة عمل التورلي بس بطريقه تعتبر دايت وخفيف جدا جدا وطعمه جناااااااااااان واى حد بيعمل ريجيم هينفع معاه جدا
ياللا نبدا بسم الله الرحمن الرحيم
أول حاجة انتي بتجيبى اللحمة تقطعيها قطع صغيره جدا جدا جدا لأننا هنسويها مع الخضار في نفس الوقت
انا هنا استخدمت لحمة موزة لأن مفيهاش دهون عايزة اقولكم انها لما بتتعمل بالريش بس طبعا مخلية ومتقطعة قطع صغيره بتبقا روووووووووعة بس انا بقيت أعملها بالموزة علشان مافيهاش دهون
بعد كده نتبل اللحمة بالبصل والملح والفلفل طبعا تحطي الملح بتاعك على اد الطبخة كلها
بعد كده هاتي الخضار بتاعك بعد ماتغسليه كويس قطعيه مكعبات انا دايما بحط بطاطس كوسة جزر بسلة فاصوليا
بعد كده نضيف اللحمة المتبلة ونقلبهم مع بعض كويس جدا
نجيب عصير الطماطم
نضيفه للخضار بتاعنا
ونقلبهم كلهم مع بعض كويس جدا جدا
نجيب الصواني بتاعتنا نحط فيها الخضار باللحمة
بعد كده نغطيها بورق الفويل
ندخلها ع الفرن على طوووووووول لو لاحظتوا مافيهاش سمنة ولا زيت بس اللحمة علشان نيه وبتستوي مع الخضار بتديله طعم جناااااااان
المهم لازم الفرن يكون سخن وعلى أعلى درجة حرارة خللي الصاجة اللي هتحطي عليها الصينية فوق النار مباشرة يعني في أول رف من تحت بعد كده سيبيها حوالي نصف ساعة على درجة الحرارة العالية دي بعد كده نهدي النار عليها خالص ونسيبها تستوي براحتها وكل ماتكون محكمة الغلق هتكون أجمل في الطعم بتعد في الفرن حوالي من ساعة ونصف لساعتين
وبتكون جميله جدا وخفيفه
منقوووول | |
|
| |
د-شيماء عضو متميز متقدم
الجنس : عدد المساهمات : 2347 العمر : 40 الجنسيه : مصريه علم بلدك : تاريخ التسجيل : 06/11/2008 نقاط : 2718 الاوسمة :
| موضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره الثلاثاء مايو 25, 2010 9:29 am | |
| | |
|
| |
gassan_mqalde عضو جديد
الجنس : عدد المساهمات : 60 العمر : 29 تاريخ التسجيل : 02/08/2010 نقاط : 120
| موضوع: رد: موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره الأربعاء أغسطس 04, 2010 10:08 am | |
| | |
|
| |
| موسعة تعليم الطبخ للمبتدئين طرق ميسره | |
|