منتديات نور الاسلام الطبية
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه معنا تجد كل ما تحب
منتديات نور الاسلام الطبية
مرحبا بك عزيزي الزائر. المرجوا منك أن تعرّف بنفسك و تدخل المنتدى معنا. إن لم يكن لديك حساب بعد, نتشرف بدعوتك لإنشائه معنا تجد كل ما تحب
منتديات نور الاسلام الطبية
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى طبى اسلامى مختص بكل مجالات الحياة
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخولجالب المواضيع

 

 احلى اكلات شم النسيم 2012

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ابو احمد
صاحب المنتدى
صاحب المنتدى



الجنس : ذكر
عدد المساهمات : 1802
تاريخ التسجيل : 06/06/2010
نقاط : 3787
الاوسمة : احلى اكلات شم النسيم 2012 W4

احلى اكلات شم النسيم 2012 Empty
مُساهمةموضوع: احلى اكلات شم النسيم 2012   احلى اكلات شم النسيم 2012 I_icon_minitimeالخميس أبريل 12, 2012 11:15 pm

احلى اكلات شم النسيم 2012


اكلات شم النسيم



الرنجة

المقادير:

رنجة مدخنة
طماطم مقطعة قطع صغيرة
عصير ليمون
ربع فنجان زيت
الطريقة:
اشوي الرنجة على النار مباشرة لغاية ما تلاقي إن الجلد بدأ يتشقق، بعد كده اخليها من الأشواك وقطعيها قطع متوسطة الحجم هاتي صنية وحطي فيها الزيت، وبعد كده ضيفي إليه الطماطم وقلبيهم مع بعض لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم الرنجة وعصير الليمون مع التقليب لمدة 10 دقائق بعد كده قدميها وبالهنا والشفا.

الفسيخ والسردين

بالنسبة لعمل الفسيخ والسردين فإن أحسن طريقة لعمايلهم هي إنك تنضفيهم كويس من القشرة ومن جوه وبعد كده وتقسميهم قسمين وترشي عليهم زيت وليمون.
وياريت إنك تعملي العملية دي قبل يوم شم النسيم بيوم علشان يتنقع الفسيخ والسردين في الزيت والليمون كويس وبالتالي تقل نسبة الملوحة فيهم.


سمك مشوي عادي

فيه ناس مش بتحب الرنجة والسردين والفسيخ علشان كده هنقول لك على كذا طريقة لعمل السمك المشوي ممكن إنك تجربيها في اليوم ده..
المقادير:

سمك
نصف راس ثوم
معلقة كبيرة كمون
معلقة ملح
معلقتين شطة حمراء مطحونة.
ربطتين كزبرة
معلقة صغيرة بهارات
معلقة خل
الطريقة:
افرمي الكزبة بس الفرمة تكون خشنة ودقي الثوم مع الكمون والبهارات والملح والفلفل الأحمر والليمون وبعد كده ضيفيهم إلى الكزبرة واحشي بيهم قلب السمكة ورشي ماء الحشو على السمكة من فوق وسيبي السمكة نصف ساعة لغاية ما تتّبّل وبعد كده حطيها في الفرن لمدة نصف ساعة أو أقل لغاية ما تلاقي السمكة استوت.. بعد كده طلعيها وقدميها وبالهنا والشفا.


سمك فيلية في الفرن

المقادير:
كيلو سمك شرائح فيليه
عصير 3 ليمونات
نصف كوب كزبرة خضراء مقطعة قطع صغيرة
3 ثمرات فلفل أحمر حار مقطع قطع صغيرة
3 ثمرات طماطم مقطعة قطع صغيرة
5 ملاعق كبيرة زيت ذرة + 5 ملاعق كبيرة زيت زيتون
2 معلقة صغيرة كمون
2 معلقة صغيرة فلفل أسود
2 معلقة صغيرة ملح
الطريقة:
اخلطي جميع البهارات الموجودة مع الطماطم والليمون والفلفل والكزبرة والزيت والثوم والبصل وحطي نصفهم في صينية فرن مستطيلة وبعد كده رصي السمك وباقي الخليط فوق السمك وحطيه في الفرن على درجة حرارة متوسطة لغاية ما يستوي وقدميه في طبق مع خس أخضر وشرائح الليمون وبالهنا والشفا.

سلطة سمك الرنجة المدخن

سمك الرنجة عندنا بمصر منه المملح المدخن ومنه النىء ولا أعرف اسمه فى البلاد العربية اللأخرى
هذه الوصفة حسب الر غبة وتضاعف أيضا حسب الرغبةاحلى اكلات شم النسيم 2012 2_1148858089

المقادير

سمكة رنجة

1 بصلة متوسطة مقطعة مكعبات

3طماطم متوسطة مقطعة مكعبات

لليمونة كبيرة

القليل من البقدونس المفرى

ملعقة زيت
الطريقة

نمشى السمكة فوق النار قليلا من الجانبين حتى تحمر الجلدة وذلك لسهولة ازالة القشرة ثم نبدأ بازالة الأشواك قدر المستطاع ونقطع لحم السمكة الى قطع صغيرة ثم نضيف لها البصل و الطماطم المكعبات وعصير الليمون والبقدونس و ملعقة الزيت وبالهناء والشفاء و يا رب تعجبكم

************


طريقة عمل فطيرة شم النسيم في البيت..


المقادير:
كيلو دقيق.
ربع كيلو زبدة.
ربع زجاجة زيت ذرة.


خميرة (في حجم عين الجمل).
بيض مسلوق. 8 بيضات. 1/2 ملعقة صغيرة ملح.

الطريقة:
ينخل الدقيق مع الملح.. تدعك الخميرة بيرة مع السكر السنترفيش حتى تسيل ويضاف إليها الماء الدافئ، وتغطى، وتترك في مكان دافئ حتى تخمر.. يوضع نصف مقدار الدقيق في إناء العجين، ويضاف إليه الخميرة والبيض المخفوق قليلا، والزبدة السايحة ويقلب المقدار بالملعقة الخشبية من 4 إلى 5 دقائق حتى تتكون عجينة ملساء ناعمة.. يضاف باقي الدقيق ويعجن المقدار باللبن مع العجن باليد حتى تتكون عجينة ناعمة تترك جوانب العجينة.

يتم تغطية ترابيزة المطبخ بالدقيق، وتوضع فوقها العجينة وتلف باليدين جيدا حتى تصير العجينة ملساء لا تلتصق.. تكور العجينة وتوضع في إناء العجن بعد دهنه بالزبدة السايحة، وتغطى وتترك في مكان دافئ، وتترك حتى يتضاعف حجمها، وتخمر جيدا من 30 إلى 45دقيقة.

التشكيل:
يمكن تشكيل العجينة على أشكال مختلفة ووضع البيض الملون في الوسط بعد السلق، وتدخل الفرن، وبعد ما تخرج من الفرن وتبرد نرشها بالسكر البودرة.

الرنجة بالطحينة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د-شيماء
عضو متميز متقدم
عضو متميز متقدم



الجنس : انثى
عدد المساهمات : 2347
العمر : 40
الجنسيه : مصريه
علم بلدك : احلى اكلات شم النسيم 2012 Female31
تاريخ التسجيل : 06/11/2008
نقاط : 2718
الاوسمة : احلى اكلات شم النسيم 2012 Tamauz

احلى اكلات شم النسيم 2012 Empty
مُساهمةموضوع: رد: احلى اكلات شم النسيم 2012   احلى اكلات شم النسيم 2012 I_icon_minitimeالإثنين أبريل 16, 2012 1:21 pm

روعهv
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
احلى اكلات شم النسيم 2012
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» اكلات مميزه لشم النسيم 2012
» احلى الجلابيات للمحجبة 2012
» شوفوا احلى ازياء 2012

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات نور الاسلام الطبية :: منتديات الاسره والمجتمع :: قسم المطبخ-
انتقل الى:  
اعلانات نصيه
عقارات 2014 عماله منزليه سماع القران الكريم سوق فرصة الالكترونى حراج
مواضيع مماثلة
feed
Preview on Feedage: %D9%85%D9%86%D8%AA%D8%AF%D9%8A%D8%A7%D8%AA-%D9%86%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85-%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%A8%D9%8A%D9%87 Add to My Yahoo! منتديات نور الاسلام الطبيه Add to Google! منتديات نور الاسلام الطبيه Add to AOL! منتديات نور الاسلام الطبيه Add to MSN منتديات نور الاسلام الطبيه Subscribe in NewsGator Online منتديات نور الاسلام الطبيه
Add to Netvibes منتديات نور الاسلام الطبيه Subscribe in Pakeflakes منتديات نور الاسلام الطبيه Subscribe in Bloglines منتديات نور الاسلام الطبيه Add to Alesti RSS Reader منتديات نور الاسلام الطبيه Add to Windows Live منتديات نور الاسلام الطبيه iPing-it منتديات نور الاسلام الطبيه
Add to Feedage RSS Alerts منتديات نور الاسلام الطبيه