4 حمامات +الكبد والقوانص الخاصة بهم
3 بصلة
ملح وفلفل وشطة (حسب الرغبة)
ليمونة
3 كوب أرز
ملعقة سكر
طريقة التحضير:
- نبشر البصل ونضع عليه الملح والفلفل ونمزجهم جيدا
- نضع المزيج علي الحمام من داخلة وخارجه ويترك 3 ساعات علي الاقل وإن تركته يوم كان أجمل
* نجهز أرز الحشو كالتالي:-
- نأخذ ملعقتين من مزيج البصل بالملح والفلفل علي ملعقة سمن ونقلبها علي النار حتي يتحول لونها للأصفر
- نضع عليها الكبد والقانص المقطعه قطع صغيره ونقلبها حتي يتحول لونها كأنها نضجت
- نضع الأرز المغسول عليها ونغطيه بالماء مع ملح وفلفل (كميه حسب الرغبه)ونتركه حتي يتشرب
- نرفعه من علي النار بعد التشرب للماء ونحشو الحمام به بحيث نصف الحمامة محشية بالبصل ونصفها الآخر بالأرز
- نضع باقي الأرز علي نار هادئة حتي تمام النضج
- نسلق الحمام (نضع عليه ماء مغلي مع ملح حسب الرغبه ويترك حتي تمام النضج)
- نضع الحمام في مصفاة ونعصر عليه ليمونه
- نحضر إناء صغير نمزج فيه ملعقة السكر وملح وفلفل وشطه (حسب الرغبة)
- نرش هذا المزيج علي الحمام
- نضع الحمام في سرفيس ونضعه في الفرن تحت الشواية حتي يحمر من جميع الجوانب
- يقدم مع الشيبسي والأرز المعد سابقا